ניירות עמדה

כחלק מפעילותו המחקרית המערך מפרסם מעת לעת ניירות עמדה הנוגעים לסוגיות של קידום הוגנות מגדרית. נייר העמדה הראשון סוקר את נושאי ההוגנות המגדרית מבחינה תיאורטית ומעשית ומשרטט הליך הוגנות מגדרית מיטבי.

נייר העמדה מציג מידע ונתונים בנוגע למצב השוויון המגדרי באקדמיה הישראלית בכלל ובאוניברסיטת חיפה בפרט, תוך שהוא מפרט את האתגרים הייחודיים הקיימים באוניברסיטה ומציע דרכי התמודדות עמם.  יעד העל של המערך להוגנות מגדרית, אותו מבקש נייר העמדה  לקדם, הוא הטמעת חשיבה מגדרית (gender mainstreaming), שמשמעותה בפועל הוא שילוב נושא ההשלכות המגדריות כפקטור רלוונטי בכל ההחלטות, הפעולות והתוכניות באוניברסיטה. השגת יעד זה מצריכה הקצאת תקציבים הולמים והרתמות כלל מוסדית להליך מתמשך של ניטור ושיפור, שנייר העמדה מסמן את ראשיתו.

נייר עמדה בעברית

נייר עמדה באנגלית