סדנאות

סדנת מנהיגות אקדמית לחברות סגל תשפ"ב

המערך לקידום ההוגנות המגדרית קיים סדנה בנושא מנהיגות אקדמית עבור חברות הסגל באוניברסיטה. במהלך הסדנה הציגה יועצת הנשיא הממונה על ההוגנות המגדרית, פרופ' שולמית אלמוג, נתונים הנוגעים לשוויון מגדרי באוניברסיטת חיפה. המזכירה האקדמית וסגנית הרקטור, ד"ר ורדית גרבר, הציגה את המבנה הארגוני של האוניברסיטה, תפקידי הסנאט והאתגרים שבדרך. פרופ' אריאל בנדור, דיקאן לימודים מתקדמים באוניברסיטת בר אילן, דיבר על שילוב של הקריירה האקדמית עם תפקידים מנהיגותיים באקדמיה, ד"ר מיטל עירן-יונה, ממונה על המגוון וההוגנות במכון וייצמן דיברה על חוסר האיזון המגדרי העמוק בתחום המדעים באקדמיה. פרופ' דפנה קנטי דקנית הפקולטה למדעי החברה ופרופ' רוזה לייקין, דקנית הפקולטה לחינוך, תרמו תובנות רבות ערך מניסיונן לדיון.

סדנת מנהיגות ושיח עמיתות תשפ"ג

בתשפ"ג קיים המערך להוגנות מגדרית סדנה חדשנית שבמסגרתה קבוצת עמיתות של חוקרות קיימו מפגשי למידה אישיים לצד חקירה משותפת של האתגרים הפרטיים והגנריים העומדים בפני חוקרות באקדמיה. הסדנה הציעה הזדמנות לחלוק בתובנות אישיות, לזכות בנקודות מבט רעננות ומאתגרות, לייצר מאגר ידע קולקטיבי ולכונן רשת חוקרות לומדת, תומכת ומתפתחת.

את הסדנה הנחתה ד"ר סמדר פורת, המתמחה בפיתוח מנהיגות באקדמיה באמצעות מודל ייחודי אותו פיתחה. ד"ר פורת היא מנכ"לית ומייסדת DUX, חברת ייעוץ לפיתוח מנהיגות.  בנוסף היא משמשת כמנחה ויועצת בכירה לתוכניות לפיתוח מנהיגות בארגונים מקומיים ובינלאומיים, תוך התמקדות ב-'הנהלות מובילות', ומנהיגות לחדשנות.  בסדנה התארחו פרופ' שי צפריר, קירן ההוראה, פרופ' טלי קריסטל מהחוג לסוציולוגיה, פרופ' מיכל בירון, ראש אקדמי לתכנית ה-MBA בביה"ס למנהל עסקים ופרופ' שולמית אלמוג, ראשת המערך ויועצת הנשיא להוגנות מגדרית.

מתוך "נקודת מבט" - תערוכת פתיחה שהתקיימה במסגרת סדנת החוקרות 2023. התערוכה כללה תמונות מייצגות שצולמו על ידי משתתפות הסדנה.